Las Palmas

Las Palmas
Strand te Las Palmas

dinsdag 26 maart 2019

Naar San Nicolas

Van Playa del Ingles via Puerto Mogan naar La Aldea de San Nicolas.
We maken vandaag er een rustdag van. Het is de gelegenheid om het eiland eens te verkennen. Het doel is de westkant van Gran Canaria te ontdekken.

Playa del Ingles naar Puerto de Mogan.
Om 09.25 uur van Playa de Ingles, onze verblijfplaats, naar Puerto de Mogan. Met de directe bus 32 naar Puerto de Mogan. De bus rijdt vooreerst naar de Paro Maspalomas. Hier zagen we enkele fietstoeristen hun fiets in de bagageruimte van de bus steken. Vermits het wegens de wegblokkering onmogelijk is om tot Puerto de Mogan te fietsen, kan men dus ook de bus nemen. Zodoende kan men vanuit Puerto Mogan verder het gebergte inrijden. Het is een 50 minuten rijden met de bus.
Puerto Mogan
Puerto de Mogan.
Om 11 uur 40 vertrekt de bus 38 naar San Nicolas. We gaan even Puerto Mogan verkennen. Daar zien we een boot die tussen Puerto Rico, Aguineguin en Puerto Mogan vaart. (www.lineasbluebird.com) Hier zien we ook een aantal wielertoeristen die deze boot nemen en dus de wegblokkering overbruggen.

Puerto de Mogan naar La Aldea de San Nicolas.
In Puerto Mogan kan men de bus 38 nemen naar La Aldea de San Nicolas. Dat is een stadje geheel in de bergen en in het westen van Gran Canaria. Via een 40 km lange baan vol met haarspeldbochten door een geweldig landschap. Het hoogste punt ligt op een 640 meter hoogte.
La Aldea de San Nicolas.
San Nicolas.
San Nicolas is een bijna vergeten dorpje geheel in het westen van G.C. Er zijn wel enkele gelegenheden om iets te eten en te drinken. We nemen hier onze snack, een bocadillo con serrano, een portie frieten en iets te drinken.

Van San Nicolas terug naar Puerto Mogan.
Na een klein 1,5 uurtje in San Nicolas relaxen en dan de bus 38 terug naar Puerto Mogan.

Puerto Mogan.
Puerto Mogan ligt aan het einde van de snelweg GC1. Verder wordt deze snelweg niet meer doorgetrokken. Het stadje is een echt toeristen plaatsje met een strand, yachthaven, talloze restaurantjes een winkeltjes. Een een massa hotelkamers en villaatjes.
Profiel van de route Playa del Ingles, puerto Mogan San Nicolas en terug.
Puerto Mogan naar Playa del Ingles.
Terug naar onze verblijfplaats met bus 32. Op werkdagen is dit een directe lijn. Op zaterdag en zondag kan men de 33 nemen. Deze doet verschillende kustplaatjes aan. Vandaag, dinsdag zijn we op minder dan een half uur terug in Playa del ingles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten