Las Palmas

Las Palmas
Strand te Las Palmas

maandag 25 maart 2019

Dag 4: naar Soria.

Dag 3 van het fietsprogramma.
De vierde dag van het verblijf is de derde fietsdag. Vandaag nemen we de richting naar het westen. Een goed jaar geleden is de baan GC500 naar Puerto Mogan door vallende rotsen onderbroken. Vorig jaar kon men daar nog te voet verder. Sedertdien heeft men deze baan volledig afgesloten. Verschillende routes die via Puerto Mogan en Mogan lopen zijn hiermede afgesloten voor de wielerliefhebbers. De enige mogelijkheid is dan met een taxi over de snelweg naar Puerto Mogan te rijden. Een andere optie is via Soria te fietsen. We opteren daarom voor deze mogelijkheid.

Arguineguin.
We vertrokken naar het westen, richting Arguineguin langs de GC500. Deze baan loopt langs de kust en is steeds op en neer. Na een goede 15 km kan men dan naar het noorden, richting Soria rijden. De volgende 20 km rijdt men in feite in een kloof.

Naar Soria met 15% stijging.
De beklimming naar Soria heeft een maximum stijgingspercentage tot 15% op verschillende trajecten. De baan is in perfecte staat, zeer goede asfalt voor de enkele fietsers en enkele motorrijders die van het binnenland willen genieten. Soria ligt op 650 meter hoogte.

Soria
Soria is het eindpunt. Ideale plaats om iets te drinken en te eten aan de bar op het terras van Casa Fernando. Men kan niet verder en dient terug langs dezelfde weg, ofwel, via de Tauropas. Deze is op sommige plaatsen tot 20%.  Dat is wat veel. De lastigheid is zelfs voor de automobilisten een zware klus.

Terug naar Maspalomas.
Er volgt nu een afdaling van 650 meter hoogte naar zeeniveau.


Tijdens de afdaling, in de buurt van Las Filipinas begint het zowaar te regenen. Op de 5 keer dat we in Gran Canaria zijn, is dit de eerste dag dat we regen krijgen. De temperatuur valt terug tot een 12°. Gelukkig is het meestal in dalende lijn. Via de zeeroute terug naar Maspalomas. Het is een nog lastige klus. Steeds op en af, met 200 hoogtemeters over 15 km.

Ritgegevens.
Afstand:                  69 km
Hoogte:                  1061 hoogtemeters
Hoogste punt:         665 m.
Temp.:  max.: 20°, min.: 12°. Gemiddelde temperatuur: 16°



Geen opmerkingen:

Een reactie posten