Las Palmas

Las Palmas
Strand te Las Palmas

woensdag 27 maart 2019

Pico de los Nieves.

Naar de top op Gran Canaria.
Het weder ziet er deze ochtend normaal uit. Niet te warm, en enkele wolkjes boven het gebergte. De top van GC lig op 1940 meter hoogte. Pico de las Nieves, wat volgens de translate van Google: sneeuwpiek betekent. Bij een vorige keer was dat een rit van 100 km met 2.640 hoogtemeters. Dat zal wat veel zijn. Een alternatief dan maar gekozen.

Maspalomas - Ayacata
Met de lijnbus 18 van Maspalomas naar Ayacata.  Samen met Hilda de bus op om 09.45 uur en via Fataga, San Bartolomé tot in Ayacata. De fiets in de kofferruimte en op 1 uur en 15 min en voor 3,95 EUR de zware beklimming tot op 1300 meter zeer comfortabel afgelegd.
Ayacata en tijd voor een koffie.

Ayacata op 1300 meter. Even verder link snaar de Pico de las Nieves.
Ayacata -> Pico Los Nieves - 1.950 meter hoogte.
In Ayacata kan men kiezen. Ofwel fietst men naar Mogan, voornamelijk in dalende lijn. Dit is dit jaar geen optie. De baan tussen Puerto de Mogan en Puerto Rico is afgesloten.

Te Ayacata.
Dus kiezen voor het zware werk. Het hoogste punt van Gran Canaria ligt nog 650 meter hoger. Het weder is niet al te best, bewolkt en wat nevel in het hooggebergte. Ik klim van 1300 naar 1940 meter hoogte. Hilda met zelfde lijnbus terug naar Maspalomas.

Pico Las Nieves.
Nog een 1,5 uurtje rustig klimmen. De top ligt op 1.950 m hoogte. Bij mooi weder heeft men een schitterend uitzicht. Men kan de Teide op Tenerife, en de oceaan in de diepte zien liggen. Vandaag: wegens de wolken en de mist: een zicht van 10 meter. De temperatuur: 7°.  Tot overmaat begint het toch wel te stortregenen even voor de top. Maar als men bijna zover is, dan toch maar verder tot op de top.
Pico los Nieves -> Ingenio. 
Er liggen nog een 60 km te wachten. Enkel in dalende lijn. Ik rij naar Ingenio langs een  moeilijke afdaling. Een één-rijweg-baantje, met nieuwe asfalt weliswaar. Tijdens de afdaling krijg ik nog een wolkbreuk te verduren. Vanaf Agüimes naar Cruce de Arinaga en via de GC500 richting Playa del Ingles.
Pico de las Nieves, geweldig uitzicht!
Ingenio -> Playa del Inglés.
Eens in Ingenio kunnen we ons terug opwarmen. Via de kustweg terug naar Playa del Ingles. Daar was er van regen niets meer te bespeuren. Even nog een hindernis te nemen. De GC500 is afgesloten voor wagens. Met fiets mocht ik verder. Aan een rotonde toch even te voet door het gras wegens het leggen van nieuwe asfalt.  Het voordeel: geen wagens en geen verkeer. Rond 16.00 terug aan het hotel.
Naar Pico Las Nieves

1 opmerking:

  1. Dag Jozef en Hilda, groeten vanuit ons Belgenland , we hebben zoals altijd alles goed kunnen volgen op de blog

    BeantwoordenVerwijderen