Las Palmas

Las Palmas
Strand te Las Palmas

vrijdag 16 maart 2018

Dag 5 - Naar La Aldea de San Nicolas.

Van Playa del Ingles via Puerto Mogan naar La Aldea de San Nicolas.
We maken vandaag er een rustdag van. Het is de gelegenheid om het eiland eens te verkennen. Het doel is de westkant van Gran Canaria. Het openbaar busvervoer werkt uitstekend.
La Aldea de San Nicolas.
 Playa del Ingles naar Puerto de Mogan.
Om 09.30 uur van Playa de Ingles, onze verblijfplaats, naar Puerto de Mogan. Met de directe bus 32 naar Puerto de Mogan. Het is toch een uurtje bollen met de bus.
La Aldea de San Nicolas.
Puerto de Mogan naar La Aldea de San Nicolas.
In Puerto Mogan kan men de bus 38 nemen naar La Aldea de San Nicolas. Dat is een stadje geheel in de bergen en in het westen van Gran Canaria. Via een 40 km lange baan vol met haarspeldbochten door een geweldig landschap. het hoogste punt bereikt men op een 750 meter hoogte.
Van Mogan naar La Aldea de San Nicolas.
Van San Nicolas terug naar Puerto Mogan.
San Nicolas is een bijna vergeten dorpje geheel in het westen van G.C. Er zijn wel enkele gelegenheden om iets te eten en te drinken. Na een tweetal uurtjes, dezelfde weg terug naar Puerto Mogan.
Van Mogan naar La Aldea de San Nicolas.
Puerto Mogan.
Puerto Mogan ligt aan het einde van de snelweg GC1. Verder wordt deze snelweg niet meer doorgetrokken. Het stadje is een echt toeristen plaatsje met een strand, yachthaven, talloze restaurantjes een winkeltjes. Een een massa hotelkamers en villatjes.
Puerto Mogan.

Puerto Mogan.
Puerto Mogan naar Playa del Ingles.
Terug naar onze verblijfplaats met bus 33. Deze bus doet verschillende plaatsjes aan zoals o.a. Puerto Rica.
De route tussen Puerto Mogan en San Nicolas is slechts 26 km. Een ervaren autobuschauffeur deed er 1 uur en 15 minuten over. Ontelbare haarspeldbochten.
Totaal vandaag een vijftal uurtjes met de bus gereden. Hierbij de zuidwestkant van Gran Canaria ontdekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten