Las Palmas

Las Palmas
Strand te Las Palmas

dinsdag 13 maart 2018

Dag 2 - Soria

Naar het binnenland.
Bij het opstaan om 07.30 hr. even buiten gekeken. Stralende wolkeloze lucht. De zon is heerlijk aan het schijnen. Het is zo'n 22° om 08.00 uur.
Ik fiets van de kamer naar de lift.
Arguineguin.
We vertrokken richting Arguineguin langs de GC500. Deze baan loopt langs de kust en is steeds op en af. Na een goede 25 km kan men dan naar het noorden, richting Soria rijden. De volgende 20 km rijdt men in feite in een kloof.
Alles ok voor mijn start.
Naar Soria met 15% stijging.
Er staat een nogal sterke wind, gelukkig in de rug. Er wordt wel veel zweet gelaten. De beklimming naar Soria heeft een maximum stijgingspercentage van 15%. De baan is in perfecte staat, nieuwe asfalt voor de enkele fietsers en enkele motorrijders die van het binnenland willen genieten. Soria ligt op 650 meter hoogte.
Hier begint de lol.
Soria
Soria is het eindpunt. Ideale plaats om iets te drinken en te eten aan de bar op het terras van Casa Fernando. Men kan niet verder en dient terug langs dezelfde weg, ofwel, via de Tauropas. Deze is op sommige plaatsen tot 20%.  Dat is te veel voor deze senior. De lastigheid is zelfs voor de automobilisten een zware klus.  Ze vallen herhaaldelijk stil. Om terug verder te rijden: terug starten, eventjes achteruit bollen en opnieuw in gang trekken.
Nog een kleine afstand tot Soria.
Terug naar Maspalomas.
Er volgt nu een afdaling van 650 meter hoogte naar zeeniveau. Via de zeeroute terug naar Maspalomas. Het is een nog lastige klus. Steeds op en af, met 300 hoogtemeters over 30 km.

Naar de beach.
Ik ben tijdig terug om nog op Eurosport de Tirenno Adriatico te volgen. Daarna nog eventjes naar het strand. Niet te lang. We zijn geen strand fanaten.
Strand van Playa del Ingles.

Leuke temperatuur, niet te warm. 
Ritgegevens.
Afstand:                  70 km
Hoogte:                  1200 hoogtemeters
Hoogste punt:         660 m.
Gemiddelde,temp.:  27,1°
Profiel van de rit naar Soria.

Route naar Soria en terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten